Familie Hamstra- Talsma te Oldeholtpade

Kortsluiting in de Amerikaanse koelkast zorgde ervoor dat de totale woning van Taco en Irene binnen een paar minuten in vlammen opging. Wat uiteindelijk restte was de fundering en de gemeente besliste dat op deze fundering de nieuwe woning gebouwd moest worden. Het shoppen naar een nieuwe houten woning begon. Tijdens een speurtocht op internet kwamen ze op de site van Planhus terecht. Dit bleek het begin van een zeer plezierige samenwerking.

Aan Taco en Irene is duidelijk te merken dat ze dolblij zijn met hun nieuwe Zweedse houten woning. “Om bij het begin te beginnen… we zijn dus via internet bij Planhus terechtgekomen. Wat we op de site zagen beviel ons en we besloten een afspraak te maken. Vanaf het eerste moment dat we de modelwoning binnenwandelden overviel ons een warmtegevoel. Zowel de stijl als de inrichting paste precies bij ons. Gaandeweg dit eerste gesprek raakten we steeds enthousiaster en deden tal van ideeën op. Het was dus ook niet verwonderlijk dat we besloten te kiezen voor een houtskeletbouw- woning van Planhus”, zo vertellen Irene en Taco.

Nauw betrokken
Nadat alles was doorgesproken en er contacten waren gelegd met de gemeente Weststellingwerf en de verzekeringsmaatschappij kon het bouwen beginnen. “Hierbij moet wel aangetekend worden dat het allemaal iets langer duurde dan we in de planning hadden. Dit had namelijk te maken met de onzekerheid van de hoogte van het verzekeringsbedrag dat we zouden krijgen. Maar uiteindelijk kwam het allemaal goed en konden we in mei 2009 los. Vanaf het eerste begin zijn wij heel nauw betrokken geweest bij de bouw. Als we tussentijds wensen hadden werden de tekeningen direct aangepast. Dat gaf een fijn en vertrouwd gevoel. Planhus hield nauw de vinger aan de pols als het ging om gemeentezaken en dat was voor ons heel fijn. Want als je zoiets meemaakt wat wij hebben meegemaakt, is het een goed gevoel als je weet dat dit gedeelte uit handen wordt genomen. Je hebt namelijk al genoeg aan je hoofd. Het werd wel even spannend toen de deadline in zicht kwam. We woonden destijds tijdelijk in een zomerhuisje in Noordwolde. Veel overleggen met Planhus vonden daar plaats. We hadden, aan de hand van de datum deadline, onze huur opgezegd en ja… dan moet je eruit! Betekende concreet dat we zes weken lang in onze nieuwe woning op beton geleefd hebben omdat deze nog niet helemaal af was. Maar dat was onze eigen keuze en we hebben het absoluut niet als storend ervaren dat we dagelijks een voorman over de vloer hadden. Over de hele breedte genomen kunnen we niet anders stellen dan dat het hele bouwproces soepel en naar volle tevredenheid verlopen is.”

Aandacht
Waarom kiezen voor een Planhuswoning? Voor Taco en Irene is het simpel. “Het is een prachtige, nostalgische, maar tegelijkertijd supermoderne gezellige woning. Het klimaat binnen is fantastisch en vanaf de eerste dag dat we de woning betrokken voelt het heel vertrouwd aan. Als vanouds, maar dan in een moderne setting. De woning is degelijk, zeg maar zwaarder, gebouwd met een goede isolatie. Dit is niet alleen onze mening, maar ook van de mensen die bij ons over de vloer komen. Iedereen is reuze enthousiast! En over de samenwerking met Planhus… Het eerste ontvangst was heel correct. Voelde direct goed aan. En ook tijdens de overige afspraken werd alle tijd voor ons en onze wensen genomen. Zo ging onze dochter Bo vaak mee en dat vormde absoluut geen probleem. Conclusie: Ze hebben ons veel aandacht gegeven en onze plannen serieus genomen. Kortom… de gegeven pluim is dikverdiend!

© Planhus 2021

Privacy   |   Website door SMIT. Digitaal vakmanschap.