Familie Grootveld- Ginter te Oostvoorne

‘Dit was onze kans; eindelijk een Zweeds houten huis!’

Toen Henk Grootveld (belegger) en Jill Ginter (arts) een aantal jaren geleden op vakantie waren in Zweden werden ze meteen een beetje verliefd op de karakteristieke houten huizen. Eenmaal thuis gingen ze, eerst uit nieuwsgierigheid, op zoek naar een bedrijf in Nederland dat die typisch Zweedse woningen bouwt. Op dat moment speelde een verhuizing nog geen rol in hun leven, maar toen er een vierde kindje op komst bleek, kwam daar snel verandering in. “Ons toenmalige huis werd te klein voor een gezin met vier kinderen, we hadden meer ruimte nodig,” vertelt Jill Ginter. “Dit was onze kans; eindelijk een Zweeds houten huis!”

Woonwensen in vervulling
Jill en Henk kwamen al snel terecht bij Planhus. “Eigenlijk was Planhus de enige die precies bouwt wat wij wilden. We hebben ons goed georiënteerd, maar geen andere geschikte partij gevonden. Daarnaast heeft Planhus veel ervaring met het bouwen van dit type woningen, iets dat wij als een grote pre beschouwden.” In 2011 reisden ze af naar Leeuwarden om een modelwoning te bekijken. “Toen we over de drempel stapten voelde het meteen heel goed. Dit was wat we zochten! Ons toenmalige huis was ook in houtskeletbouw uitgevoerd en onze ervaring hiermee was positief. Nu wilden we graag ook de buitenkant van de woning van hout.” De woning die Henk en Jill bezichtigden was van het type Viken; een prachtig ruime houten woning, die veel ruimte biedt voor het realiseren van persoonlijke woonwensen. Henk en Jill maakten daar gretig gebruik van. “We hebben de woning gespiegeld, de hele boel omgegooid. Hij is ook groter geworden, er is aan de rechterzijde een garage aangebouwd, met grote bijkeuken. Dit was nog best een puzzel, want het moest wel passen binnen het bouwvlak. Gelukkig is dit uiteindelijk allemaal geslaagd.” In de Viken van Henk en Jill is de royale keuken van 30 vierkante meter aan de voorkant gesitueerd, waarna je in de grote open ‘allroom’ komt met vide en open werkkamer. “Hierdoor is er heel veel licht in huis, erg prettig.” De ouderslaapkamer, voorzien van inloopkast, bevindt zich op de begane grond. “En een van mijn grootste woonwensen is in vervulling gegaan; we hebben nu twee badkamers, heerlijk met een groot gezin!”


Tot in de details uitgevoerd
De bouw van de houtskeletbouwwoning werd gestart eind van het jaar, waarna de woning in maart van het jaar daarop werd opgeleverd. “Het traject voorafgaand aan de bouw was heel uitgebreid en intensief. Ondanks het feit dat er twee uren reistijd tussen ons zat, hebben we de afstand absoluut niet als een obstakel ervaren. Het meeste contact verliep via e-mail en telefoon, maar we zijn ook een paar keer naar elkaar toe gekomen.” Henk en Jill hebben praktisch alles tot in de details laten uitvoeren door Planhus. “Behalve de keuken en vloer, heeft Planhus alles voor ons gemaakt. Door het hele huis bevinden zich op maat gemaakte inbouwkasten. In een van de kinderkamers is een kast onder een schuine wand gebouwd, in de woonkamer hebben we een grote inbouwkast voor speelgoed en in de bijkeuken is een ombouw voor de wasmachine, droger en een garderobe gemaakt. Het is geweldig dat je op die manier alle ruimtes zo efficiënt mogelijk kunt inrichten. Alle hoeken worden benut.” Het gehele traject; van ontwerpfase tot en met de oplevering, is Henk en Jill uitstekend bevallen. “Alle gemaakte afspraken zijn door Planhus nagekomen en ze stelden zich erg flexibel op. Natuurlijk gaat er wel eens iets mis, al waren dat bij ons geen noemenswaardige zaken, maar dan werd dit direct afgehandeld. Mensen die op zoek zijn naar een Zweedse woning, raden we Planhus met alle liefde aan.”

Complimenten
De Zweedse woning van Jill en Henk is uitgevoerd in zwart met witte kozijnen. “Hij past hierdoor heel mooi binnen de omgeving, waar veel oude boerderijen in deze kleurstelling staan. De gemeente was in eerste instantie wat huiverig voor de kleuren, maar inmiddels zien ook zij dat het heel goed kan. We krijgen veel complimenten van omwonenden en mensen die langslopen; ze vinden het allemaal een mooie woning. Ontzettend leuk om te horen!”