Stappenplan

Stappenplan voor het bouwen van uw woning met Planhus

Stap voor stap naar uw eigen energiezuinige Zweedse woning

Sfeervol, karakteristiek en energiezuinig. Met een Planhus woning kiest u voor woonplezier tot in lengte van jaren. Graag nemen we u stap voor stap mee door het keuze-, ontwerp- en bouwproces.

Stap 1
Stel, u bent gecharmeerd van een woning in Zweedse stijl. En u weet al in welke regio u wilt wonen. Dan kunt u bij de diverse gemeenten in de regio informatie opvragen over de actuele nieuwbouwlocaties. Vaak krijgt u dan ook een bestemmingsplan. Hierin staat welke eisen er gelden voor houten en/of houtskeletbouw woningen. Denk aan materiaalkeuze en goot- en dakhoogte.

Stap 2
Hebt u uw favoriete nieuwbouwlocatie gevonden en voldoet deze aan de eisen voor een Zweedse houten woning? Dan kunt u zich bij de gemeente inschrijven voor een kavel. Vaak zijn er meerdere belangstellenden: dan houdt de gemeente een verloting. Bent u de enige inschrijver dan krijgt u de kavel sowieso toegewezen. Vanaf dat moment kunt u – afhankelijk van de gemeente – een optie nemen of meteen de voorlopige koopovereenkomst ondertekenen.

Stap 3
Hebt u de kavel in optie of heeft u de kavel gekocht? Dan kunt u zich verder gaan oriënteren op het ontwerp van uw nieuwe Zweedse woning. Wat voor soort woning wilt u en aan welke eisen moet deze woning voldoen? Bij Planhus nemen we alle tijd om u persoonlijk te informeren over de diverse ontwerpen. Ook staan in ons kantoor verschillende houtpanelen en materialen uitgestald. Zo kunt u zien hoe de woning wordt opgebouwd, hoeveel isolatie wordt gebruikt, welke deuren worden geplaatst, enzovoort. Belangrijk is ook dat u een ‘klik’ hebt met Planhus en met onze aanpak. Want voor en tijdens het bouwtraject zullen we veelvuldig contact met elkaar hebben.

Stap 4
Hebt u definitief uw oog laten vallen op een energiezuinige Planhus woning? Dan maken we samen met u de tekeningen in orde om ter goedkeuring voor te leggen aan de welstandscommissie. Deze gemeentelijke commissie bepaalt of de richtlijnen en voorschriften in het bestemmingsplan zijn nageleefd en of de woning in het nieuwbouwplan ‘past’. Indien nodig voeren we wijzigingen in de tekeningen door in goed overleg met u en met de welstandscommissie. Heeft de welstandscommissie eenmaal goedkeuring gegeven dan vragen we voor u de omgevingsvergunning aan. 

Stap 5
Zodra u de woning definitief hebt besteld bij Planhus nodigen wij u uit voor de eerste  bouwvergadering. De eerste twee vergaderingen vinden plaats bij Planhus. Hierbij zijn aanwezig: uzelf, een medewerker van Planhus, de projectbegeleider en de installateur. We bespreken dan uiteenlopende zaken: van de badkamerindeling en de situering van de stopcontacten tot de planning. Na iedere bouwvergadering krijgt u een schriftelijk vergaderverslag toegezonden, compleet met eventuele door u aangegeven wijzigingen. Indien aan deze wijzigingen kosten zijn verbonden, vermeldt Planhus deze duidelijk op een lijst met meer- en minderwerk. Zo houdt u tijdens het bouwtraject steeds een goed overzicht van de kosten.

Stap 6
Zodra de prefab woningelementen arriveren op uw kavel wordt uw woning binnen één of twee dagen wind- en waterdicht opgezet; uiteraard afhankelijk van het weer. Vanaf dat moment vinden de bouwvergaderingen plaats op de bouwlocatie. Op die manier kunt u de reeds verrichte werkzaamheden beoordelen en eventuele veranderingen doorspreken. Mocht u tussentijds vragen hebben, of de indruk krijgen dat er iets niet goed gaat, dan kunt u altijd een extra bouwvergadering aanvragen. Immers, een goede communicatie is cruciaal tijdens het bouwen van uw nieuwe Zweedse woning.

Stap 7
Planhus werkt volgens een zorgvuldige bouwplanning. Zo weet u vrijwel zeker wanneer uw woning opgeleverd wordt. In geval van een sleutelklaar opgeleverde woning is de bouwtijd tien tot twaalf weken na de komst van de woning. Tijdens de oplevering doorlopen we samen met u heel kritisch de woning. Zijn er onverhoopt nog zaken voor verbetering vatbaar dan maakt Planhus dit zo spoedig mogelijk in orde. Binnen 30 dagen na de eerste oplevering volgt een tweede oplevering. We lopen dan nogmaals samen na. Vervolgens ontvangt u de opleveringsmap met daarin alle documentatie, waaronder garantiepapieren, van uw nieuwe woning.

Stap 8
Dan is het zover! Tijd om te verhuizen naar uw sfeervolle Zweedse Planhus woning. Mocht u hierbij professionele hulp nodig hebben? Zelfs dat regelt Planhus graag voor u.