Zeer energiezuinig

Zweedse woningen van Planhus staan voor optimale energiezuinigheid. Door de verregaande isolatie bespaart u al gauw 65% op uw energierekening in vergelijking met een traditioneel gebouwde woning van dezelfde omvang. En we gaan graag een stapje verder. Ook voor een energieneutrale of energieproducerende woning of een passiefhuis bent u aan het juiste adres bij Planhus.

Low energy wall
Het geheim achter onze energiezuinige woningen is de ‘low energy wall’. Dit vooruitstrevende gevelsysteem is verregaand geïsoleerd en kierdicht. Voor een verdere energiebesparing zijn de gevelpanelen standaard voorzien van 3-laags HR+++glas met de hoogste isolatiewaarde op de Nederlandse markt.

Energiezuinige ventilatie
Goede isolatie is één ding, maar frisse lucht en een aangenaam woonklimaat iets heel anders. Daarom zijn Planhus woningen standaard voorzien van mechanische balansventilatie met warmteterugwinning. Dit systeem zuigt lucht van slechte kwaliteit weg uit de badkamer, toiletten, wasruimte en keuken en voorziet tegelijk de slaapkamers, woonkamer en andere leefruimten van frisse buitenlucht. De warmte uit de weggezogen lucht wordt hergebruikt voor het verwarmen van de binnenkomende lucht; dit met een energie-efficiëntie van 80%. Voor de verwarming wordt verder gebruik gemaakt van reeds aanwezige – en dus gratis – energiebronnen zoals lichaamswarmte van de bewoners, huishoudelijke apparaten en warme buitenlucht.

Energieneutraal en energieproducerend
Zoekt u een nieuwe woning die geheel onafhankelijk is van het gas- en elektriciteitsnet? Of die zelfs energie opwekt voor uw elektrische of plug-in hybride auto? Planhus maakt het mogelijk. Wij hebben uitgebreide ervaring met de bouw van energieneutrale en energieproducerende houten woningen. We maken hierbij gebruik van energiebesparende systemen zoals:

- zonnecollectoren
- zonnecellen
- een warmtepomp
- gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning.

Passiefhuis
Zoekt u de overtreffende trap van energiezuinig wonen? Dan is Planhus graag uw partner voor het ontwikkelen van een passiefhuis. In een passiefhuis worden warmteverliezen tot een minimum beperkt. Zo verbruikt de woning vier keer minder energie en stoot 54% minder CO2 uit dan een gangbare nieuwbouwwoning uit 2011. Voor het verwarmen van de vertrekken verbruikt een passiefhuis niet meer dan 15 kWh/m² per jaar. Typerend voor deze woningen zijn de slim gepositioneerde raampartijen en bezonning. Dit houdt in de winter de warmte binnen en voorkomt in de zomer juist oververhitting. Planhus heeft uitgebreide ervaring met de bouw van houten passiefhuizen. Meer informatie leest u op de website van het Passiefhuis Instituut.